Dit document tracht enige duidelijkheid te scheppen in de verschillende elementen binnen Crypto.com. Bij Crypto.com heb je 3 zaken.

De Crypto.com EXCHANGE:

Dit is de crypto-wisselmarkt. Hier kan je op verschillende manieren munten kopen en verkopen. Zowel via markt-orders als limiet-orders. In de BitBlinx-folder staat uitleg over verschillende types van orders op een exchange. Met de Crypto.com APP kan je ook veel munten kopen en verkopen maar enkel aan marktprijs. Op de CdC Exchange kan je nog veel meer doen, zo zijn er bijvoorbeeld promo's in de vorm van "Syndicate Events", verhoogde Stake-interest en de "Supercharger", om een paar zaken op te noemen. Bel of email als je graag meer informatie hierover wil.

Je benadert de exchange via een webbrowser. Dat kan zowel op je smartphone als op computer of tablet.

Sinds kort (15/06/2021) is er ook een mobile Exchange app.

Voor IOS: https://cdc.st/xapp-ios
Voor Android: https://cdc.st/xapp-android

Naar boven

De Crypto.com APP:

Dit werkt zoals een banking-app. Je geld staat op een "bankrekening", daar krijg je eventueel interest op, zit een pinpas en/of krediet-kaart bij enz... Je kan met de banking app ook je rekeningstand zien, beleggingen beheren, betalingen doen en zelfs cash geld afhalen uit de ATM. Je doet al deze dingen ook al heb je dat geld niet fysiek bij je. Je bank beheert in feite het geld maar jij geeft hen de opdrachten die zij met jouw geld moeten uitvoeren. Zo bevat de CdC APP een hele reeks van mogelijkheden die je kan toepassen op je cryptocurrency waaronder Stake-interest, crypto-geld lenen, beheer van de Crypto.com Visa-kaart enz... In de crypto-wereld spreken we van een "custodial wallet".

Dit gaat enkel via smartphone.

Voor IOS: https://crypto.onelink.me/RSfq
Voor Android: https://crypto.onelink.me/veNW

Referral code: az2mz3wej3

Naar boven

De Crypto.com (DEFI) WALLET:

Deze wallet is zoals een echte portemonnee. Daar zit je cash geld effectief in. Verlies je je portemonnee, dan verlies je je geld. Krijg je je portemonnee niet meer open (omdat je de "keys" kwijt bent) dan ben je je geld kwijt. Op je portemonnee heb je GEEN interest, geen pinpas en ook geen overzichten ofzo. Je portemonnee is gewoon een zakje waarin je cash geld stopt! De volledige term is "non-custodial wallet". De crypto-kenners zullen de WALLET-app vergelijken met een H/W-wallet zoals de "Ledger Nano S" of de "Trezor T" bijvoorbeeld.

Ondertussen heb je op je DEFI-wallet ook staking interest. Dit is afhankelijk van de gebruikte validator en token. Een lijst met alle validators vind u hier.

Dit gaat (uiteraard) enkel via smartphone.

Voor IOS: https://apps.apple.com/app/crypto-com-wallet/id1512048310
Voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.defi.wallet

Naar boven

Conclusie

Wat CdC doet is net hetzelfde als de bank. Je kan kiezen om je geld door hun te laten beheren waarbij je dan wat meer mogelijkheden hebt (earn, stake, credit, visa-kaart etc...) of je houdt je geld zelf bij in je eigen portemonnee. Je kan uiteraard steeds je geld overmaken van je portemonnee naar de "crypto-bank" (daar betaal je dan een kleine kost voor), om daarna via je Visa debit-kaart toch een aankoop in een winkel te kunnen doen.

Het grote verschil is dat je bij een klassieke bank 2 verschillende fysieke elementen hebt; je lederen portemonnee met cash-geld en je bankkaart met het geld van je bank-rekening. Terwijl met blockchain/fintech doe je alles met je smartphone via verschillende apps.

Graag meer informatie of je wil inschrijven? Contacteer mij.

GSM: 0495 22 19 74 of email: manu-t@manutec.be.

Indien je er wil instappen, maak dan gebruik van mijn referral code (of link). Daarmee ontvangen zowel jij als ik 25 USD instappremie wanneer je bij je intekening ineens min. 350 euro in "staking" plaatst voor een mooie "Composite Metal" Visa kaart (min. Ruby Steel).

Referral code: az2mz3wej3
https://platinum.crypto.com/r/az2mz3wej3

Naar boven

Naar Crypto.com home