MetaMask

Wat is MetaMask?

MetaMask is een ERC20-wallet. Je kan vanuit zogoed als elke crypto-systeem ERC20-tokens naar deze wallet sturen en versturen. Een ERC20-token is een cryptocurrency dat werkt op het Ethereum netwerk. Je zou kunnen zeggen een afsplitsing of variatie op Ether (ETH), de native crypto van Ethereum. Gezien het relatief gemakkelijk is om een (eigen) crypto te creŽren op het Ethereum netwerk bestaan er enorm veel ERC20-tokens.

Niet alleen Ether (ETH), ook veel bekende crypto zoals USDC of USDT maar ook minder gekende tokens zoals de 1ste versie van bv. CRO (ERC20 CRO), FNK wallet token, Pluton (PLU) of Shibu Inu (SHIB) zijn ERC20-tokens.

Waarom zou je MetaMask gebruiken?

MetaMask heeft een aantal specifieke voordelen die vooral voor de geroutineerde crypto-gebruiker interessant zijn.

Hoe gebruik je MetaMask?

Je kan MetaMask op 2 manieren gebruiken. Als browser-plugin voor Chrome (of Firefox) of als stand-alone app op je smartphone of tablet. Er bestaat zowel een Android- als IOS-versie. Als je de browserplugin reeds hebt geinstalleerd en je wil later eveneens de Phone-app gebruiken dan kan je je browser wallet syncroniseren met de smartphone. Deze functie werkt niet altijd even goed (vooral wanneer je zogenaamde custom-tokens hebt geinstalleerd zoals bv. ORTP of ISF).

Browser-pluginSmartphone apps Waar moet je op letten bij het gebruik van MetaMask?

Gezien de werking van MetaMask sterk lijkt op die van een hardware wallet moet je dezelfde voorzorgen in acht nemen. Neem een backup van je keys en je 12 sleutelwoorden en bewaar deze zorgvuldig (zie Nuttige links). Je hebt deze nodig om je wallet eventueel te importeren wanneer je een nieuwe PC hebt of wanneer je de wallet wil verhuizen naar een andere apparaat. Geef NOOIT deze keys of sleutelwoorden aan anderen!

Vergeet ook niet om de contract-adressen van minder bekende coins (die niet i/d MetaMask database zitten) ergens te bewaren zodat je ook die wallets terug kan opvragen bij een herinstallatie of verhuis.

Hier een filmpje hoe je gemakkelijk via bv. coinmarketcap (of coingecko) ERC20/BRC20-tokens kan toevoegen aan MetaMask.

Wat vind je nog meer in de metamask folder?

Graag wat meer informatie?

Gelieve mij te contacteren.

GSM: 0495 22 19 74 of email: manu-t@manutec.be.